Для збереження свіжості та якості фруктів та овочів, а також для збереження смаку та аромату їх необхідно зберігати за певної температури та з дотриманням певних умов.
Найбільш досконалі системи зберігання фруктів та овочів компанії Isolcell Italia S.P.A. гарантують вам енергоефективні високоякісні рішення для зберігання, які можна налаштувати для конкретних потреб та умов.
Регульоване газове середовище (РГС) для зберігання є класичною технологією, яка полягає в створенні герметичної камери з необхідною температурою, вологістю, а також вмістом кисню та вуглекислого газу. Технологія РГС передбачає зберігання яблук у середовищі з певною концентрацією кисню та вуглекислого газу (СО2). У звичайній атмосфері рівень азоту становить 78%, кисню 21% і СО2 0,03%. У камері РГС вміст кисню становить приблизно 1,5–2,5%. Відбувається процес дозрівання плодів, що є дуже зручним для екзотичних та імпортованих фруктів.
У чому відмінність РГС-холодильників від звичайних? В першу чергу - це повна герметизація камер зберігання. Другий важливий елемент - герметичні вхідні двері; камера всередині накачується газом і двері по периметру максимально щільно притискаються. Це дозволяє досягти повної герметизації та уникнути витоку газу з камери, зберігаючи необхідне середовище для зберігання фруктів протягом тривалого періоду часу.
Якщо ви вирішили побудувати сховище з регульованою газовою середовищем (РГС), вам потрібно врахувати обсяг та послідовність зберігання. На початку краще створити кілька камер невеликого обсягу, особливо якщо у вас є декілька сортів яблук. Кожен сорт повинен зберігатися в окремій камері з регульованою атмосферою, щоб уникнути змішування газів та попередити швидке дозрівання і втрату якості фруктів. Як тільки камера втратить герметичність, термін зберігання фруктів різко скорочується до 10-14 днів.
Основною перевагою зберігання в контрольованій атмосфері ULO є уповільнення дозрівання і процесів псування фруктів, що зберігаються. Оптимальних умов для забезпечення високої якості та довготривалого зберігання фруктів до наступного сезону можна досягти шляхом ретельного вибору систем охолодження та обладнання, необхідного для реалізації технології швидкого зменшення концентрації кисню RCA (Rapid Controlled Atmosphere) та надшвидкого зниження рівня кисню ILOS (Initial Low Oxygen Stress).
Вміст кисню перебуває у межах від 0,5 до 1,5%, вуглекислого газу менше 1-2% (іноді вище). Це значення залежить від сорту, району вирощування, ступеню зрілості продукту та інших факторів.
Для створення регульованої атмосфери в камерах використовуються генератори азоту, адсорбери СО2.
Вбудована система газового аналізу дозволяє в автоматичному режимі керувати роботою обладнання та здійснювати побудову графіків режимів у камерах. За наявності модемного зв'язку можливе дистанційне керування роботою обладнання.
DCA можна назвати найефективнішою технологією зберігання РГС. Через дуже низький вміст кисню в камері, фрукти входять в анабіозний стан, що дозволяє значно продовжити термін зберігання без втрати якості та смаку.
Існують види плодів, для яких низькі показники кисню призводять до різних захворювань або взагалі є згубними. Тому мінімальний рівень вмісту кисню в камері РГС підбирається індивідуально, виходячи з їх особливостей та характеристик плодів, які ви плануєте зберігати.
Атмосфера зберігання складається з трьох показників: флуоресценція хлорофілу + накопичення спирту в плоді + коефіцієнт дихання (який дорівнює відношенню СО2, що виділяється, до кількості поглинається О2 за певний час).
Найпростіша у використанні, але також найдорожча, є технологія DCA флуоресценції хлорофілу. Датчики визначають необхідну мінімальну кількість кисню, яка потрібна для найбільш тривалого зберігання. Як тільки датчик обчислив стресову точку – потрібно одразу підвищувати кисень, щоб фрукти продовжили анаеробне дихання.
Як тільки вдасться визначити цю мінімально можливу точку, потрібно виставити значення трохи вище та продовжувати зберігання, уникаючи стрес.
При низькій концентрації кисню уповільнюється дихання плодів, як наслідок виділяється менше тепла. Завдяки цьому можна сильно скоротити витрати на електроенергію для охолодження.
Істотним плюсом технології DCA є відмова від хімічних обробок фруктів у період зберігання, а також значне збільшення часу зберігання.
У зв'язку з частими змінами та оновленнями представлені дані надаються лише для ілюстрації. Усі матеріали, розміщені на цьому веб-сайті, захищені авторським правом, їх використання, копіювання та публікація в будь-якій формі заборонено без письмової згоди ДП Електроніка АТ Електроніка. Будь ласка, ознайомтеся з повним текстом Умов використання
Ми є прямим імпортером, авторизованим дистриб'ютором провідних світових виробників холодильного обладнання та компонентів для холодозабезпечення. Основним напрямком діяльності є підбір та продаж обладнання та комплектуючих для холодильних систем.
Ми активно підтримуємо наших інсталяторів і проектувальників. Ми організовуємо навчання по продуктах та технічні консультації інженерам з холодильного обладнання на кожному етапі реалізації проекту. Сотні успішних інвестицій підтверджують нашу компетентність і досвід.
Спираючись на багаторічний досвід наших інженерів у сфері проектування та збірки холодильного обладнання у 2017 р. започаткували власне виробництво. холодильних агрегатів та мультикомпресорних станцій на базі компресорів Danfoss, Frascold та Bitzer.